Γνωρίστε τους μέντορες

Η κάθε δράση του Μαγικού Πανεπιστημίου καθοδηγείται

από ακαδημαϊκά καταξιωμένους μέντορες.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε ως εθελοντές σε οποιαδήποτε δράση, παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας.

Θωμάς Μπίσμπας

PhD Αστροφυσικός

​Ερευνητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Κατάγεται από την Κατερίνη και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κάρντιφ. Υπήρξε ερευνητής σε πολλά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής και διοργανωτής των παγκοσμίων συνεδρίων Αστροφυσικής "Ολύμπιο Συμπόσιο". Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το τρέξιμο, τα αλεξίπτωτα και τη μουσική.


Προσωπική ιστοσελίδα

PANAGIOTISKOTSIOS.jpg

Παναγιώτης Κώτσιος

PhD Οικονομολόγος

Έλαβε το διδακτορικό του με άριστα στην ειδίκευση των Βιομηχανικών Οικονομικών από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία (2010). Άλλες σπουδές του περιλαμβάνουν: α) Bachelor of Arts in Economic and Business Policy (2002), University of Portsmouth (UΚ),  β) Master of Science in Management (2005), University of Teesside (UK) και γ) Μεταπτυχιακό στη Συστηματική Φιλοσοφία (2011), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας οικονομολόγος από το 2006, έχοντας προσφέρει υπηρεσίες σε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας. Το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» χρησιμοποιείται ως διδακτικό σύγγραμμα σε ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το 1ο έτος δημοσίευσής του (2013).

Στον ελεύθερό του χρόνο θα τον βρείτε να τριγυρνάει στα βουνά, να κοιτάζει τη θάλασσα και να σκαλίζει ξύλα στο εργαστήριό του. 

anna.jpg

Άννα Μπίσμπα

MA Φιλόλογος

Η Άννα Μπίσμπα αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ίδιο τμήμα το 2006. Από το 2005 ως το 2016 εργάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αναλαμβάνοντας έργα ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών μαθημάτων (open courses). Στο πλαίσιο των έργων αυτών ειδικεύτηκε σε θέματα δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου και πνευματικής ιδιοκτησίας στον ψηφιακό κόσμο. Επίσης έχει επιμεληθεί ηλεκτρονικά σχολικά εγχειρίδια για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού και έχει ολοκληρώσει γλωσσικές επιμέλειες για πλήθος ακαδημαϊκών εγχειριδίων.

Της αρέσουν τα παραμύθια, το τρέξιμο και στον ελεύθερό της χρόνο ανακαλύπτει τον κόσμο από την αρχή απαντώντας στα παιδικά «γιατί».

Νικος Ιωαννου.jpg

Νικόλαος Ιωάννου

Φυσικός, Εκπαιδευτικός 

Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Πιερίας

Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εδώ και 22 χρόνια είναι Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ. Έχει κάνει πολλές δεκάδες επιμορφώσεων στην πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και έχει προτείνει αρκετά πρωτότυπα πειράματα σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

STEM education

Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts) όπως επίσης και καταξιωμένων εκπαιδευτικών που αποτελούν την επιστημονική ομάδα.

Μάθετε περισσότερα!

Whymath

Εργαστήρια Μαθηματικών για μαθητές του δημοτικού σχολείου

Στο WhyMath οι μαθητές μαθαίνουν τα Μαθηματικά με βιωματικό τρόπο. Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά αντιλαμβάνονατι τα Μαθηματικά σε βάθος και συνειδητοποιούν τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή τους ζωή. Η μεθοδολογία που εφαρμόζουμε στηρίζεται στη μέθοδο των Singapore Math (Μαθηματικά Σιγκαπούρης). Η μεθοδολογία αυτή θεωρείται διεθνώς ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη διδασκαλία των Μαθηματικών καθώς η Σιγκαπούρη κατέχει τις πρώτες θέσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς Μαθηματικών. 

Μάθετε περισσότερα!